De Surinaamse keuken wordt steeds populairder in Nederland. Er gaat een wereld voor je open als je de Surinaamse gerechten leert kennen. Bij Pure Passie kun je sinds kort de workshops Surinaams koken volgen. Een Pure Passie workshop kost tussen de € 25,- en € 75,- per persoon (afhankelijk van de gerechten). Ook kun je vanaf 15 tot maximaal 22 personen je eigen workshop bestellen. Een workshop duurt minimaal drie uur. Je kookt voor ongeveer vier personen. Na afloop neem je het gerecht mee naar huis om je familie of vrienden te verrassen met een heerlijke maaltijd!

 

VOOR IEDEREEN DIE VAN KOKEN EN LEKKER ETEN HOUDT

De Pure Passie workshop is voor iedereen vanaf 16 jaar! Je hoeft totaal geen ervaring in de keuken te hebben want ik neem je stap voor stap mee in het kookproces. De kookshops zijn ideaal voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje of gewoon met je vrienden en vriendinnen/familie een dagje fun!
Voorbeeld workshop: Meestal begint een workshop rond 12.00 uur. We starten met een korte inleiding, kop koffie of thee met wat lekkers. Dan gaan we het gerecht (voor)bereiden en hebben we tussendoor een koffie/thee/limonade break. Aan het einde noteer ik alle mailadressen van de deelnemers voor het nasturen van het recept.

 

PRIVATE COOKING: Als je het fijner vindt om een privéles te volgen in je eigen keuken, dan komt Pure Passie bij je thuis. Alle speciale wensen zijn bespreekbaar. Wil je een offerte aanvragen of contact? Klik hier >>.


Bewaren

Bewaren

GEZELLIGE ROTI WORKSHOP VANAF 40,- PER PERSOON | DUURT +/- 5 UUR

Eén van de meest populaire workshop is de ROTI workshop. De roti is in Suriname, net als in Nederland, een populair en erg lekker gerecht. Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen en geheel Surinaams 'eigen' gemaakt. De pannenkoek of plaat die in Suriname en Nederland roti heet, wordt in India ook wel chapati/paratha genoemd. Het is een plat, rond brood dat lijkt op een pannenkoek. Het deeg ga je vullen met gemalen gele spliterwten (dhal) of aardappelen (alu), kruiden als dheera (komijn), zout, knoflook en Madamme Jeanette (hele lekkere pittige peper). Hiervan maak je balletjes en rol je uit tot dunne ronde platen om vervolgens op de tawa, roti-bak-plaat te bakken. Serveren doe je de Surinaamse roti met een aantal bijgerechten (toespijs) zoals kousenband, spitskool, pompoen, boulanger (aubergine), aardappelen, gekookte en daarna gefrituurde eieren, verschillende soorten vlees of vis (kip, eend, lams, garnalen). Het vlees kruid je met masala, een kerrie/curry poeder dat voornamelijk bestaat uit een mix van specerijen als koenjit, dheera en ketoembar. Je kunt je eigen masala mix maken maar beter is de masala die je kant en klaar in zakjes haalt bij een Toko. In Alkmaar adviseer ik Toko Tropica Alkmaar. Dit is een van de betere Toko's in Alkmaar, het assortiment is veelzijdig, je kunt iets wat niet op voorraad is bestellen en ze altijd om advies vragen.

Het is gebruikelijk en natuurlijk veel lekkerder de roti met je handen te eten. Je scheurt een stukje van de roti af en gebruikt dit om de toespijs op te pakken. Je gebruikt alleen je eerste drie vingers en als je het goed doet blijven je vingers en hand schoon. Maar geloof mij, het is zo lekker dat dit je totaal niet uitmaakt tijdens het smullen.


ROTI WORKSHOP WERKWIJZE & DAGINDELING

We starten om 12.00 uur met een korte intro, koffie of thee en wat lekkers. In deze workshop werken we in groepjes van drie of vier personen. Je maakt roti voor vier  personen. We maken masala kipstukken of kippendijen, spitskool of kouseband, kruidige aardappel jus en een stuk of zes roti's per persoon. Tussendoor hebben we een korte koffie/thee break van een kwartiertje. Na afloop neem je jouw roti's mee naar huis. Neem zelf (tupperware)bakjes mee. Folie is aanwezig. Daarna ruimen we gezamenlijk de keuken op. Het is een super gezellige en intensieve workshop voor iedereen vanaf 16 jaar die van koken en eten houdt. Kosten zijn € 40,- per persoon* incl. koffie, thee, limonade en wat lekkers voor tussendoor. Voor de workshop ROTI geldt een minimaal aantal van 15 personen en maximaal aantal van 22 personen.
* Kies je voor masala kippendijen en kouseband? Dan zijn de kosten € 50,- per persoon.


Heb je vragen dan kun je me mailen, bellen of whappen 06 14049201. Zeer geschikt als een vriendinnendag of bedrijfsuitje. Je kunt ook individueel een roti workshop boeken, heb je minimaal 15 personen boek een workshop! Vraag naar de voorwaarden.


Bewaren

Bewaren

LOEMPIA WORKSHOP 25,- PP | MIN. 3 UUR

Als je eenmaal de Javaanse loempia hebt gegeten... Ik hoef het verder niet in te vullen. Deze loempia heeft een eigen authentieke smaak als geen andere loempia, ik noem het de 'comfort roll', je wordt er echt blij van en hapt zo zalig weg vooral wanneer de loempia's vers gebakken zijn.

De vulling bestaat uit gekruide kipfilet en 3 verschillende groenten als taugé, kouseband en spitskool. Het jasje (de wrap) maak je ook helemaal zelf. En aan het eind van de workshop leer je ook hoe je de heerlijke pittige loempiasaus kunt maken om je loempia in te dippen! hmmm!


LOEMPIA WORKSHOP WERKWIJZE & DAGINDELING

We starten om 12.00 uur met een korte intro en koffie of thee en wat lekkers. In deze workshop werk je samen in groepjes. Je maakt in deze workshop je eigen (relatief 12/20) loempia's volgens traditionele wijze. De vulling bestaat uit gekruide kipfilet en groente, het jasje (de wrap) maak je ook helemaal zelf. Deze bestaat uit een soort pannekoekbeslag van eieren en meel. Je leert hoe je de vulling in het loempia velletje verpakt/vouwt en daarna afbakt in de olie. Aan het eind maken we er ook de heerlijke pittige loempiasaus bij om te dippen! Het aantal deelnemers voor deze workshop is min. 18 en max. 22 personen. De kosten zijn 25,- p.p. incl koffie, thee, limonade en wat lekkers voor tussendoor. Wat neem je mee naar huis? Een gevulde buik en tussen de 12 en 20 loempia's, de hoeveelheid ligt aan de grootte van de wrap en de hoeveelheid vulling die je per loempia gebruikt.


BARA WORKSHOP 22,- PP | MIN. 3 UUR

Bara is een overheerlijke Hindoestaanse (vegetarische) snack. Lekker pittig, knapperig van buiten en zacht van binnen. Om aan te duiden wat een bara is noemt men het ook wel een hartige oliebol. Vers gebakken bara's happen zo lekker weg. In deze workshop leer je hoe je het deeg van de bara maakt en hoe je deze bakt. Je vormt het deeg met vochtige handen, maakt een gaatje in het midden en laat het dan in de hete olie glijden, even oefenen en als je het eenmaal door hebt is het super leuk en makkelijk. De bara bestaat grotendeels uit Urdi, dat is meel van een bepaald boontje ook wel bekend als de mungboon en is grijs van kleur. Er is ook kant en klare baramix te koop maar zelf maken is toch echt het allerlekkerst!

Als er genoeg tijd over is geef ik een demonstratie hoe je de chutney en de rode saus, die op je bara wordt gegeten, wordt gemaakt.


LOEMPIA WORKSHOP WERKWIJZE & DAGINDELING

We starten om 12.00 uur met een korte intro en koffie of thee en wat lekkers. In deze workshop werk je samen in groepjes. Je maakt in deze workshop je eigen (relatief 12/20) bara's volgens traditionele wijze. Je leert hoe je het deeg maakt en hoe je deze met je handen vormt en afbakt in de olie. Het aantal deelnemers voor deze workshop is min. 18 en max. 22 personen. De kosten zijn 22,- p.p. incl koffie, thee, limonade en wat lekkers. Wat neem je mee naar huis? Tussen de 12 en 20 bara's, de hoeveelheid ligt aan de grootte van de bara's.


PASTECHI WORKSHOP 25,- PP | MIN. 3 UUR

Dit Antilliaanse pasteitje moet je zeker 1x in je leven proeven en maken! Ik ben er van jongs af aan dol op, zodra er een feestje of een speciale gelegenheid was dan was ik er als de kippen bij... Pastechi wordt doorgaans gevuld met gehakt, tonijn of kip. Ik vind tonijn en gehakt het lekkerst. Het deeg maken we ook zelf en als je deeg over hebt is geraspte kaas als vulling ook een echte aanrader. In deze workshop vullen we de pastei met gekruid gehakt. Een vers gebakken pasteitje is heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Ik maak er altijd heel veel, een deel om op te eten natuurlijk en het andere deel vries ik in, je kunt ze lang in de vriezer bewaren en zo heb je altijd iets in huis om je visite mee te verassen.


PASTECHI WORKSHOP WERKWIJZE & DAGINDELING

We starten om 12.00 uur met een korte intro en koffie of thee en wat lekkers. In deze workshop werk je samen in groepjes. Je maakt in deze workshop je eigen (relatief 12 tot 20) pasteitjes volgens traditionele wijze. De vulling bestaat uit gekruid gehakt, het deeg maak je ook helemaal zelf. Je leert hoe je de pastei moet vullen en hoe je de deegrandjes moet vlechten, daarna bakken we ze af in de olie. Het aantal deelnemers voor deze workshop is min. 18 en max. 22 personen. De kosten zijn 25,- p.p. incl koffie, thee, limonade en wat lekkers. Wat neem je mee naar huis? Ongeveer 12 à 20 pastechi, de hoeveelheid ligt aan de grootte van je pasteitje en de hoeveelheid vulling die je per pastei gebruikt.


KIPPASTEI WORKSHOP 22,- PP | MIN. 3 UUR

De meeste mensen kennen de Surinaamse kippastei wel omdat dit wederom een heerlijk populair hapje is. Met verjaardagen, feestjes, kerst etc. maak ik in een groot bakblik een heerlijke kippastei. Ik gebruik geen bladerdeeg, ik maak het deeg het liefste zelf. We eten dan een stukje kippastei naast de rijst, de pom, de groenten met zalige kip uit de oven... van alles een beetje op je bord... hmmm, was het maar feest.

In deze workshop maken we de pasteitjes met bladerdeeg, gevuld met kipfilet gestoofd/gebakken in ui, knoflook en roomboter, ohw zo heerlijk!


KIPPASTEI WORKSHOP WERKWIJZE & DAGINDELING

We starten om 12.00 uur met een korte intro en koffie of thee en wat lekkers. In deze workshop werk je samen in groepjes. Je maakt in deze workshop 15 kippastei volgens traditionele wijze. Je leert hoe je de vulling maakt en hoe je de pasteitjes verpakt in bladerdeeg en afbakt in de oven. Het aantal deelnemers voor deze workshop is min. 18 en max. 22 personen. De kosten zijn 22,- p.p. incl koffie, thee, limonade en wat lekkers. Wat neem je mee naar huis? 15 kippasteitjes neem je mee, net als de pastechi kun je ze ook invriezen... maar geloof me ze komen wel op deze dag!


Pure Passie's kookworkshops zijn zeer gezellig! Love flows where the food goes! Op dit moment zijn we bezig om de kookworkshops uit te breiden.